نکات ارگونومی برای جلوگیری از آسیب به کارکنان آشپزخانه
Ergonomics Tips for Preventing Injuries to Kitchen Staff
بسیاری از روشهایی که ما کار میکنیم، مانند بلند کردن، دراز کردن دست برای گرفتن اجسام یا تکرار حرکات ممکن است بدن ما را تحت فشار قرار دهد و منجر به آسیب شود. ارگونومی با استفاده از تجهیزات و شیوه های کاری مناسب از این نوع صدمات جلوگیری می کند. این علم ایمن ترین راه را به همراه دارد و از صدمات در محل کار جلوگیری می کند. این مقاله حاوی نکات ارگونومیک و اطلاعات کلی در مورد کارهایی است که به آسیب های اسکلتی عضلانی (MSIs) مانند رگ به رگ شدن و کشیدگی عضلات کمک می کند.
ارگونومی چیست؟
تعداد بالای آسیب های اسکلتی عضلانی MSIs در صنعت آشپزخانه و رستوران داری باعث نگرانی کارفرمایان و کارگران میشود.
کارفرمایان باید تجهیزات و شیوه های کاری ایمن را برای کاهش خطرات آسیب های اسکلتی عضلانی فراهم کنند. کارفرمایان همچنین باید کارگران را در مورد این شیوه های کار ایمن آموزش دهند. کارگران برای محافظت از خود باید دستورالعمل های کارفرما را دنبال کنند.
کارفرمایان و کارگران با همکاری یکدیگر می توانند از بسیاری از این آسیب جلوگیری کنند.
عوامل خطر
بسیاری از مشاغل دارای خطراتی هستند که می تواند منجر به آسیب های اسکلتی عضلانی شود. اگر از عوامل خطر آگاه باشیم، ممکن است بتوانیم نحوه انجام کارهایمان را تغییر دهیم و از صدمات جلوگیری کنیم.
این مقاله برخی از خطرات کار در آشپزخانه را توضیح می دهد و نکاتی را در مورد شیوه های کاری برای جلوگیری از صدمات ارائه می دهد.
پیشگیری بهترین سیاست است
نکاتی برای جلوگیری از وضعیت های نامناسب
بدن ما در حالت های راحت (خنثی) بهترین عملکرد را دارد. وضعیت های بدن نامناسب باعث افزایش فشار روی رباط ها و مفاصل می شود. این می تواند منجر به خستگی و ناراحتی شود و خطر آسیب را افزایش دهد.
آمادهسازی مواد اولیه، پخت و پز یا چیدمان غذا اغلب منجر به وضعیتهای نامناسب برای کارکنان آشپزخانه میشود.
وضعیتهای نامناسب میتوانند زمانی اتفاق بیفتند که شما:
- به بالای سطح شانه دسترسی پیدا کنید
- به زیر سطح زانو دسترسی پیدا کنید
- از روی کانترهای عمیق دسترسی پیدا کنید
- برای دسترسی به اطراف بچرخید
- اشیاء را در دست نگه دارید
ممکن است هنگام قرار گرفتن در وضعیت های پرخطر احساس درد یا ناراحتی نکنید، اما احتمال آسیب همچنان وجود دارد.
هنگام کار مراقب وضعیت بدن خود باشید.
وضعیت بدن شما بستگی به موارد زیر دارد:
- ارتفاع سطح کار
- جایی که مواد نگهداری میشوند
- فضای موجود در منطقه کاری شما
- نحوه سازماندهی منطقه کاری شما
- نحوه قرارگیری بدن شما
- نحوه نگه داشتن اشیاء
برای کاهش خطر آسیبدیدگی، این نکات را رعایت کنید:
- دامنه دسترسی خود را کاهش دهید.
- از قسمت نزدیک سطح کار، گریل یا اجاق استفاده کنید.
- سطلها را به سمت خود کج کنید.
- وسایل، ظروف و غذاهای مورد استفاده مکرر را بین ارتفاع شانه و کمر و نزدیک به جایی که نیاز دارید ذخیره کنید.
- مواد اولیه عمده و مورد استفاده مکرر را نزدیک به منطقه کاری خود و در ارتفاع مناسب (به عنوان مثال، از یک چرخدستی استفاده کنید) قرار دهید.
- از سطح کاری که در ارتفاع کمر قرار دارد برای کارهای پر قدرت (به عنوان مثال، خرد کردن)، استفاده کنید.
- از سطح کاری که در ارتفاع آرنج قرار دارد برای کارهای با جزئیات دقیق (به عنوان مثال، تزئین شیرینیها)، استفاده کنید.
- تا حد امکان نزدیکترین نقطه به جلوی سطح کار بایستید.
- با پاهای خود بچرخید تا از چرخش کمر جلوگیری کنید.
- ابزارهایی را انتخاب کنید که دارای دستهای بزرگ و گرد باشند تا بتوانید از کل دست خود به جای فقط انگشتان برای جابجایی اجسام استفاده کنید.
نکاتی برای جلوگیری از افزایش نیروهای عضلانی
عضلات نیرویی برای حرکت یا نگه داشتن یک وضعیت تولید می کنند. نیروهای زیاد می تواند منجر به آسیب شود. برای بلند کردن، پایین آوردن، حمل، هل دادن یا کشیدن اجسام سنگین، مخصوصاً در حالت های نامناسب، به نیروهای زیادی نیاز است. همچنین برای حفظ یک وضعیت، به ویژه برای مدت طولانی، به نیروهای زیادی نیاز است.
برای کاهش خطر آسیبدیدگی، این نکات را رعایت کنید:
- یک پا را بر روی یک پله یا نرده قرار دهید تا فشار بر روی کمر و پاهایتان هنگام ایستادن به مدت طولانی کاهش یابد. پایی که بر روی نرده است مرتبا را عوض کنید.
- در صورت نیاز به حفظ یک وضعیت برای مدت طولانی، استراحتهای کوتاه مدت”میکرو” کنید یا کار را با همکار خود تقسیم کنید.
- کفشهایی با میزان کافی از نرمی بپوشید تا فشار بر روی زانوها و کمر شما هنگام ایستادن به مدت طولانی کاهش یابد.
- وقتی که ایستادن برای مدت طولانی لازم است به منظور کاهش فشار بر روی کمر و پاهایتان، از کفپوش ضد خستگی استفاده کنید
- ابزارها و وسایل را با دقت انتخاب کنید.
- ظروفی را انتخاب کنید که طراحی شدهاند تا فشار و وضعیتهای نامناسب را کاهش دهند (به عنوان مثال، ابزارهایی که دستههای خوبی دارند و چاقوهایی که تیز و مناسب برای کاری که انجام میدهید هستند).

نکات برای جلوگیری از کار تکراری
در کار تکراری، همان عضلات بارها و بارها استفاده میشوند. حرکات مکرر و قوی، به ویژه در وضعیتهای نامناسب، خطر آسیبدیدگی را افزایش میدهد.
برای کاهش خطر آسیبدیدگی، این نکات را رعایت کنید:
- تکنیک خود را متنوع کنید تا از عضلات مختلف استفاده کنید، مانند عوض کردن بین دست چپ و راست.
- فعالیتها و سرعت کارهای تکراری را تغییر دهید. چند دقیقه وقت بگذارید تا کاری انجام دهید که از عضلات مختلف استفاده کند.
- از “وقفه های کوتاه مدت” استفاده کنید.
وقفه های کوتاه مدت (Micro Pause)
- اجازه دهید عضلات با توقفی به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه استراحت کنند.
- به وضعیت ایستاده بازگردید و اجازه دهید بازوهایتان به آرامی در کنار بدنتان آویزان شوند.
منبع: وبسایت hsseworld.com