ارگونومی اداریبیماری ها

سندرم اداری: چگونه آن را برطرف کنیم

 

اکثر افراد حرفه ای رویای کار با شرکت هایی را در سر می پرورانند که اغلب به ساعات زیادی در محیط اداری نیاز دارند. انتقال به “زندگی اداری” در ابتدا می تواند دشوار باشد، اما با گذشت زمان، در نهایت به یک الگوی کاری استاندارد عادت خواهید کرد. اغلب در محیط های شلوغی که افراد مجبورند بیشتر روز را در دفتر کار کنند، کار آنها جلوی صفحه کامپیوتر اتفاق می افتد.

به همان اندازه که کار اداری ممکن است در جامعه امروزی بسیار رایج به نظر برسد، می تواند بر ستون فقرات و ماهیچه ها تأثیر منفی بگذارد و در نتیجه بر سلامت کلی شما تأثیر بگذارد. برای درک اینکه سندرم اداری چیست، علل و علائم آن، و همچنین برخی از درمان های توصیه شده و اقدامات پیشگیرانه، این مطلب را بخوانید.

سندرم اداری چیست؟

همانطور که از نام آن پیداست، سندرم اداری در افرادی که در یک دفتر کار می کنند یا به طور دقیق تر، در مقابل کامپیوتر کار می کنند اتفاق می افتد. اگرچه ممکن است بی اهمیت به نظر برسد، اما اگر جدی گرفته نشود، می تواند عواقب نامطلوبی داشته باشد.

سندرم اداری را می توان به راحتی با علائم یا دردی که فرد هنگام نشستن ساعت های طولانی در وضعیت ثابت احساس می کند توضیح داد.

برخی از عضلات به طور مداوم منقبض می شوند که منجر به کشیدگی عضلات می شود. در میان نواحی که بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرند، می توان به گردن، ستون فقرات و شانه ها اشاره کرد.

با توجه به همه گیری اخیر (کرونا)، تعداد افرادی که از خانه کار می کنند افزایش یافته است، که تأثیرات کار در مقابل رایانه را بیشتر تشدید کرده است، زیرا اکثر دفاتر خانگی به اندازه دفتر استاندارد شرکت ها مجهز نیستند.

با این وجود، هر دو محیط کار، در خانه یا محل کار، احتمال ابتلا به علائم سندرم اداری را افزایش می دهند.

علل سندرم اداری

هر فردی که ساعت‌های طولانی در حالت ثابت بنشیند و به صفحه کامپیوتر خیره شود، می‌تواند عوارض سندرم اداری را تجربه کند. همه چیز با محیط کاری نامناسب، ساعات کاری طولانی بدون استراحت کافی و وضعیت نشستن نامناسب یا طراحی نامناسب میز شروع می شود. سایر عوامل مؤثر نیز ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • کلیک کردن ماوس و تایپ مکرر می تواند باعث کشیدگی ماهیچه ها و ایجاد درد در انگشتان دست و مچ دست شود.
  • وضعیت بد نشستن طولانی مدت، با قراردادن یک پا روی پای دیگری برای مدت طولانی، می تواند باعث افزایش وزن در پای دیگر شود که منجر به گرفتگی عضلات می شود و می تواند ستون فقرات را پس از مدتی تحت تاثیر قرار دهد.
  • پوشیدن کفش های پاشنه بلند نیز می تواند منجر به ناهماهنگی ستون فقرات شود که باعث کمردرد می شود.
  • ارتفاع نامناسب میز و قرارگیری نادرست صفحه نمایش کامپیوتر می تواند باعث ایجاد وضعیت نامناسب شود که منجر به کشیدگی عضلات می شود.
  • هنگامی که ساعت های طولانی با کامپیوتر کار می کنید، می توانید سردرد و خشکی چشم را تجربه کنید.
  • استراحت ناکافی در حین کار.

موارد فوق می توانند علائم روانی شدیدی مانند خستگی، افسردگی و الگوهای خواب نامناسب ایجاد کنند که به سلامت کلی آسیب می رساند.

علائم سندرم اداری

بنابراین، چگونه می دانید، یا چه زمانی متوجه می شوید که از عواقب سندرم اداری رنج می برید؟

بسته به مدت و میزان کار، علائم را می توان به سه مرحله تقسیم کرد:

فاز ۱: در این مرحله، فرد در حین کار درد خفیفی را تجربه می کند، اما در هنگام خواب یا استراحت درد از بین می رود. درد به اندازه ای که بر برنامه کاری تاثیر بگذارد به طور منظم رخ نمی دهد.

فاز ۲: در اینجا، خواب یا استراحت درد را از بین نمی برد. در عوض، درد با احساس ضعف، تورم و بی‌حسی در نواحی آسیب دیده دوباره عود می‌کند. درد می تواند باعث الگوی خواب ضعیف و عملکرد ضعیف در محل کار شود.

فاز ۳: درد شدید است و خواب و استراحت نمی تواند کمک کند. در حین کار به دلیل درد شدید بهره وری کم است. مهمتر از همه، درد طولانی تر است و ممکن است نیاز به مراقبت های پزشکی پیشرفته داشته باشد.

منتظر نباشید تا خیلی دیر شود تا به مشکلی رسیدگی کنید. به علائم زیر توجه کنید و قبل از اینکه همه چیز از کنترل خارج شود، کمک بگیرید.

  • خشکی چشم
  • درد مزمن عضلانی
  • احساس غم و اندوه یا افسردگی
  • الگوهای خواب ضعیف
  • سردردهای مداوم
  • درد شدید در زانو، گردن و شانه
  • احساس سرگیجه
  • بی حسی پاها، انگشتان دست و بازوها
  • خستگی
  • چشم درد

همچنین برای مظالعه بیشتر علائم سندرم اداری این مطلب را مطالعه نمایید: ۶ علامت مرتبط با سندرم اداری

 

درمان سندرم اداری

خبر خوب این است که راهکارها و اقدامات پیشگیرانه ای برای رفع این مشکل وجود دارد.

  • وضعیت نشستن صحیح را اتخاذ کنید.

وقتی در مورد سندرم اداری صحبت می کنیم، کل ایده به حالت نشستن برمی گردد.

هنگام نشستن، کمر را صاف نگه دارید، شانه های خود را جمع کنید و گردن را به سمت عقب بکشید. با انجام وضعیت صحیح نشستن بدن شروع کنید، و بدن شما به طور خودکار شروع به عملکرد بهتر خواهد کرد.

سایر اقدامات پیشگیرانه مرتبط با وضعیت بدن عبارتند از:

  • موقعیت سر خود را بررسی کنید – اگر سرتان در جای مناسب یا سطح مناسبی نسبت به صفحه کامپیوترتان نباشد، بر عضلات گردن تاثیر گذاشته و منجر به درد در گردن می شود. هنگام استفاده از رایانه، اطمینان حاصل کنید که صفحه نمایش در سطح چشم قرار دارد تا مجبور نباشید گردن خود را به سمت بالا یا پایین بکشید.
  • از تجهیزات مناسب استفاده کنید – به عنوان مثال، شما باید یک صندلی راحت داشته باشید که فضای کافی و راحتی را در حین کار به شما بدهد. در برخی موارد می توانید بالشی را پشت صندلی قرار دهید تا از کمر خود حمایت کند.
  • از بازوهای خود حمایت کنید – همانطور که در یک دفتر کار می کنید، مطمئن شوید که گردن و شانه های خود را نمی کشید تا حالت خنثی داشته باشید. در شرایطی قرار بگیرید که پاهایتان روی زمین محکم بمانند.

ماساژ برای کمک به تسکین درد

هنگامی که سندرم اداری شدید را تجربه می کنید، ماساژ ممکن است به کاهش درد کمک کند.

بسیاری از مردم پس از ساعت‌های طولانی پشت میز و تلفن با گرفتگی گردن و شانه‌هایشان دست و پنجه نرم می‌کنند. این اغلب به عنوان گردن درد تکنولوژیکی شناخته می‌شود، که معمولاً به دلیل عادت‌های وضعیتی طولانی‌مدت با سر به سمت پایین و شانه‌ها به سمت جلو چرخانده می‌شود و یک شکل C غیرطبیعی در ستون فقرات ایجاد می‌کند. با گذشت زمان، این امر می‌تواند باعث سفتی و درد در ناحیه پشت و شانه‌ها شود. اگر شغل شما مستلزم این است که تمام روز پشت کامپیوتر باشید یا بیشتر از تلفن خود استفاده کنید، ماساژ درمانی بافت های عمیق ممکن است همان چیزی باشد که شما نیاز دارید.

ماساژ بافت های عمیق

این نوع ماساژ شامل اعمال فشار شدید و ضربات آهسته است که به لایه های عمیق عضله می رسد. ماساژ عمیق عضلانی و بافت زمانی مفید است که فرد دردهای مزمن مکرری مانند کمردرد، درد شانه، سفت شدن گردن و قسمت فوقانی کمر و سفتی عضلات پا را تجربه کند.

نتیجه

سندرم اداری وضعیتی است که بسیاری از افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر مشکل را زود تشخیص دهید، می توانید اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از تجربه دردهای مزمن انجام دهید. ما قویاً مردم را تشویق می کنیم که به محل نشستن و چیدمان اداری خود به عنوان اولین اقدامی که باید انجام دهند نگاه کنند و برای کمک به کاهش درد موجود، با یک ماساژدرمانگر مجرب قرار ملاقات بگذارید.

 

منبع: وبسایت kiyoraspa

محمدعلی برزگری

فارغ التحصیل کارشناس مهندسی بهداشت حرفه ای از دانشگاه شهید بهشتی تهران و دانشجوی ارشد ارگونومی دانشگاه یزد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا
باز کردن چت
پشتیبانی آنلاین
پشتیبانی وبسایت 1ارگونومیست
سلام👋
چگونه می توانم کمک کنم؟