حمل بار با دست ویژه خانم های خانه دار
قطعا یک زن خانهدار در طول روز برای انجام امور مختلف منزل مجبور به حمل بار با دست میشود مثلا گاهی حجم زیادی از خرید روزانه در مسافت طولانی با دست حمل میشود. جابجایی اثاث منزل، حمل ظروف سنگین پر از غذا، نایلونهای خرید و… از مواردی هستند که می تواند در کوتاهمدت و بلندمدت موجب آسیب رساندن به بدن شود. بهمنظور پیشگیری از این آسیبها آگاهی از اصول جابجایی بار سنگین بسیار حائز اهمیت است.
نکاتی که باید هنگام خرید و حمل بار با دست رعایت کنید:
- برای خرید روزانه منزل به جای حمل بار با دست از چرخ دستی مخصوص استفاده کنید.
بهتر است هنگام استفاده از چرخ دستی آن را با هل دادن در جلوی بدن خود حرکت دهید (اغلب افراد این چرخ ها را در پشت سر خود می کشند که به علت فشارهای وارد آمده به بدن، توصیه میشود از این حالت پرهیز نموده و در عوض از هل دادن چرخ دستی به جای کشیدن استفاده شود).
- اگر از چرخ مخصوص خرید استفاده نمیکنید، بارها را به دو قسمت مساوی تقسیم و با دو دست حمل نمایید تا تعادل بدن حفظ شود.
- اگر وزن کالاهای خریداری شده زیاد باشد، پس از مدتی در کف دست و انگشتان احساس درد و ناراحتی میکنید. استفاده از برخی ابزارهای ساده (مانند دستگیرههای نگهدارنده بار) می تواند به نحو مؤثری از این امر جلوگیری کند.
حمل و جابجایی کودک
- هنگام بلند کردن کودکان و هر گونه وسایل از روی زمین، حتما شرایط زیر را در نظر داشته باشید.
- کمر را صاف نگه داشته و زانوها را خم کنید و هنگام بلند کردن بار به هیچ عنوان کمر خود را خم نکنید و از پاهای خود برای بلند کردن بار کمک بگیرید. در ضمن سعی کنید بار از بدن فاصله نگیرد.
- خم کردن کمر موقع بلند کردن بار از روی زمین بسیار خطرناک بوده و فشار زیادی را به ستون فقرات و مهره های کمری وارد می کند.
- اگر بار را در ارتفاع بالاتر از آرنج حمل کنید این فشار تشدید می گردد.
- اگر به هنگام خرید یا تفریح مجبور به حمل کودکان در مسافت طولانی هستید، استفاده از آغوشی مخصوص موجب توزیع فشار وارده در کل تنه شده، خستگی و همچنین فشارهای وارد آمده به بدن و بروز کمر درد را به نحو شایانی کاهش می دهد.
- حمل و جابجایی اثاثیه منزل یکی از فعالیت هایی است که اگر آن را به تنهایی انجام داده و از دیگران کمک نگیرید می تواند عوارض جبران ناپذیری به ستون فقرات شما وارد نماید.
- از خمیدن و چرخش کمر به طرفین اجتناب گردد این وضعیت بدترین حالت ممکن برای ستون فقرات است و فشار خیلی زیادی را به ناحیه کمر وارد می نماید.
نتیجهگیری:
حمل بار با دست از مواردی است که به وفور در انجام کارهای روزانه منزل اتفاق میافتد و گاهی کاملا اجتنابناپذیر است. این امر در بسیاری از مواقع منجر به آسیبهای اسکلتی-عضلانی بویژه کمردرد خواهد شد. بنابراین آگاهی و رعایت اصول ارگونومی جابجایی بار و داشتن پوسچر صحیح امری ضروری است.