ارگونومی در منزل

آیا تا به حال بر روی توالت فرنگی اشتباه می نشستیم!؟

در حال حاضر استفاده از توالت فرنگی در خانه های ایرانی و مکان های عمومی بسیار فراگیر شده است. توالت فرنگی از دنیای غرب وارد کشور ما شده است، بنابراین باید نحوه صحیح نشستن بر روی آن را آموخت. شیوه صحیح نشستن بر توالت فرنگی می تواند از بروز بسیاری از بیماری های گوارشی جلوگیری نماید.

نحوه صحیح نشستن بر توالت فرنگی

اکثر افراد استفاده از توالت فرنگی را به توالت ایرانی ترجیح می دهند، زیرا اعتقاد دارند که به زانوهای خود فشار کمتری وارد می شود. به همین دلیل، هنگام ساخت خانه حداقل یک توالت فرنگی را در حمام یا دستشویی خود نصب یا کارگذاری می نمایند و یا هنگام خرید خانه تاکید دارند تا این وسیله بهداشتی در آپارتمان نوساز آن ها کارگذاری شده باشد.

اما باید توجه داشت که اگر از آن به درستی استفاده نشود، نه تنها باعث بروز درد در زانو و مفاصل خواهد شد، بلکه مشکلات گوارشی و روده ای را نیز به همراه خواهد داشت.

اغلب افراد به حالت ۹۰ درجه بر روی صندلی توالت می نشینند. از نظر متخصصان، این وضعیت نشستن (در حالت ۹۰ درجه) مناسب بدن انسان نیست و می تواند برای بدن مشکلاتی را به همراه داشته باشد. بر اساس تحقیقات محققان آلمانی نشستن ۹۰ درجه روی توالت فرنگی، باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری بواسیر و یبوست می شود، چراکه در این حالت فشار بیشتری به بالاتنه وارد می گردد.

مشکلات نشستن با زاویه ۹۰ درجه

براساس تحقیقات محققان، نشستن در حالت ۹۰ درجه بر روی توالت فرنگی ممکن است باعث بروز مشکلاتی مانند: یبوست مکرر، تحریک مکرر رکتوم، عفونت ادراری، دردهای موضعی، مشکلات متعدد زنانگی، هموروئید یا بواسیر شود. چرا که نشستن ۹۰ درجه بر توالت فرنگی به جای تسریع روند دفع، باعث طولانی شدن این روند می گردد.

تصویر زیر نشان می دهد که چرا وضعیت نشستن بر توالت فرنگی تا این حد مهم است.

نحوه صحیح نشستن با زاویه ۳۵ درجه

بهترین حالت نشستن بر توالت فرنگی، به صورت چمباتمه زدن (مانند وضعیت استفاده از توالت ایرانی) یا مانند حرکت «اسکات» در ورزش است. چرا که در این حالت روده بزرگ در وضعیت بهتری قرار می گیرد و عمل دفع بهتر صورت می گیرد. هم چنین چمباتمه زدن باعث کم شدن فشار وارده به پرینه و کاهش فشار بر روی رگ های مقعد و رکتوم می شود. به همین علت از ابتلا به هموروئید، آپاندیسیت ، التهاب روده و مشکلات دیگر جلوگیری می کند.

برای استفاده صحیح از توالت فرنگی، چهارپایه پلاستیکی کوچکی را در زیر پای خود قرار دهید و اندکی به سمت جلو خم شوید تا بدن در زاویه ۳۵ درجه (در قسمت بین بالاتنه و باسن) قرار بگیرد. به این شکل بدن در وضعیت چمباتمه قرار می گیرد و روده و کلیه ها بسیار راحت تخلیه خواهند شد.

بهترین حالت در استفاده از توالت فرنگی به صورت چمباتمه زده و گذاشتن یک چهارپایه کوچک در زیر پا به هنگام استفاده است. به گونه ای که پاها در بغل جمع شوند.

 

 

منبع: وبسایت ژمان

محمدعلی برزگری

فارغ التحصیل کارشناس مهندسی بهداشت حرفه ای از دانشگاه شهید بهشتی تهران و دانشجوی ارشد ارگونومی دانشگاه یزد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا