ریسک فاکتورهابیماری ها

ابتلا به سرطان پروستات؛ یکی از عوارض نشستن طولانی

افراد پشت میز نشین در کنار عوارض رایج نشستن‌های طولانی مدت مثل کمردرد، گردن درد، فتق دیسک و … بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به بیماری‌های پروستات نیز هستند. حدود ۵۰ درصد از مردان در طول عمر حداقل یک بار از درد پروستات رنج می‌برند. بیماری‌های پروستات می‌تواند افراد در تمامی سنین را با خود درگیر کند. پروستات در مردان زیر ۵۰ سال شایع‌ترین بیماری اورولوژی است.

علائم ابتلا به بیماری‌های پروستات

مهم‌ترین عامل در درمان بیماری‌های پروستات، زمان است. در دوره اول بیماری باید پروستات تحت درمان قرار بگیرد. یادتان باشد هیچ بیماری یک دفعه و اتفاقی ایجاد نمی‌شود. بدن سیگنال‌ها و نشانه‌های اولیه‌ای را مخابره می‌کند که باید به آن توجه کنید. سوزش ادرار، شب ادراری، تکرر ادرار، احساس درد در اندام‌های جنسی، زیر شکم، کمر یا در رکتوم (انتهای روده بزرگ)  و پرینیوم از علائمی است که باید به آن توجه کرد.

دلیل افزایش ابتلا به بیماری‌های پروستات در افراد پشت میزنشین

همان‌طور که می‌دانید خون رسانی مناسب به سلول‌های بدن، ضامن حیات و سلامتی آنهاست. مکان قرارگیری پروستات به نحوی است که جریان خون اغلب به‌طور صحیح و کامل انجام نمی‌گیرد. در هنگام نشستن‌های طولانی مدت، پروستات حداقل جریان خون را دریافت می‌کند. امروزه افراد بیشتر ساعات روز را در محل کار روبروی مانیتور کامپیوتر نشسته‌اند، در طول مسیر بازگشت به منزل نیز می‌نشینند، اگر نشستن روی کاناپه هنگام تماشای تلویزیون و شام خوردن را هم اضافه کنیم تقریبا تمام ساعات روز در حالت نشسته هستیم. تمام این نشستن‌ها می‌تواند جریان خون به پروستات را کاهش داده و عوارض جدی برای آن ایجاد کند.

دلیل ابتلا به بیماری‌های پروستات در این افراد فشار مداوم به غده پروستات و پرینیوم هنگام نشستن است. این فشار می‌تواند حتی به هایپرپلازی (بزرگ شدن غده پروستات) بیانجامد. باقی ماندن در وضعیت نشسته برای طولانی مدت ممکن است آنتی ژن‌های اختصاصی پروستات (PSA) را افزایش دهد. آنتی ژن‌ اختصاصی پروستات ماده‌ای است که توسط سلول‌های پروستات تولید شده و باعث سیالیت اسپرم می‌شود. امروزه PSA مهم‌ترین شاخص توموری برای تشخیص سرطان پروستات و پیگیری درمان آن محسوب می‌شود. در اغلب بیماری‌های پروستات میزان آنتی ژن اختصاصی پروستات افزایش می‌یابد. تحریک کردن PSA همچنین عامل اصلی بیماری هایپرپلازی خوش خیم پروستات، سرطان پروستات و پروستاتیت (التهاب پروستات) می‌باشد.

بسیاری از ما بیشتر ساعات روز را روبروی مانیتور یا روی صندلی اتومبیل‌ها نشسته هستیم. نشستن طولانی مدت به کف لگن فشار وارد می‌کند و جریان خون به پروستات را محدود می‌نماید. این کاهش جریان خون در طولانی مدت می‌تواند مشکلات عمده‌ای از جمله ورم و التهاب پروستات، بزرگ شدن پروستات و در نهایت سرطان پروستات را ایجاد کند.

راهکار کاهش فشار بر پروستات در نشستن‌های طولانی مدت

– استفاده از به نشین (بالش طبی زیرنشیمنی، زیر نشیمنی، تشکچه طبی)

یکی از راه‌های کاهش فشار وارد بر لگن و پروستات، استفاده از انواع به نشین (بالش طبی زیرنشیمنی، زیر نشیمنی، تشکچه طبی اورینگ، ایرینگ، بالش طبی نشیمنگاه ارگونومیک) است. هنگامی که روی یک به نشین می‌نشینید، وزنتان به‌طور متوازن روی صندلی تقسیم می‌شود و فشار وارد بر لگن کاهش می‌یابد. علاوه بر این، به نشین‌های ارگونومیک طوری طراحی می‌شوند که فشار وارد بر رکتوم (انتهای روده بزرگ)، پرینال و اندام‌های جنسی کاهش یابد. به این منظور به نشین‌های دوناتی شکل که در مرکز دارای حفره می‌باشند و به‌نشین‌هایی که دارای فرورفتگی در ناحیه تماس با پرینال هستند، بهترین گزینه‌ها هستند. استفاده از به نشین در افراد مبتلا به هموروئید و مادران باردار قبل و بعد از زایمان برای کاهش درد هنگام نشستن نیز توصیه می‌شود.

اورینگ (ایرینگ، بالش طبی نشیمنگاه ارگونومیک) علاوه بر توزیع متوازن وزن می‌تواند سبب تصحیح وضعیت نشستن شود. نشستن صحیح و حفظ انحنای صحیح ستون فقرات می‌تواند از کمر درد، گردن درد و ابتلا به بیماری‌های ستون فقرات همچون فتق دیسک جلوگیری کند. نشستن درست باعث بهبود تنفس، اکسیژن رسانی به مغز، افزایش سطح انرژی، تمرکز فکری و افزایش بهره‌وری می‌شود. نشستن‌های درست علاوه بر جلوگیری از بیماری‌های اسکلتی عضلانی فواید اعجاب آوری از جمله کاهش استرس تا بهبود سیستم ایمنی دارد. امروزه در کشورهای پیشرفته استفاده از محصولات ارگونومیک مثل به نشین را برای افزایش بهره‌وری و بهبود وضعیت کار توصیه می‌کنند.

 

رفرنس: prostate- health-center

 

منبع: وبسایت باراد

محمدعلی برزگری

فارغ التحصیل کارشناس مهندسی بهداشت حرفه ای از دانشگاه شهید بهشتی تهران و دانشجوی ارشد ارگونومی دانشگاه یزد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
باز کردن چت
پشتیبانی آنلاین
پشتیبانی وبسایت 1ارگونومیست
سلام👋
چگونه می توانم کمک کنم؟