اخبار و تازه هامباحث ویژه در ارگونومیمتفرقه

ارگونومی سبز

Green Ergonomics

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که اکنون بشر با آن مواجهه است. مقابله با تخریب محیط زیست است. تخریب محیط زیست با اثرات منفی جدی بر سلامت و رفاه انسان، از جمله افزایش مشکلات تنفسی، سرطان‌ها، نقص سیستم ایمنی، نقایص مادرزادی، اختلالات روانی و حتی مشکلات مرتبط با رشد در انسان همراه است.

این مشکلات از نظر ارگونومی دور نمانده و ارگونومیست‌ها را بر آن داشته تا به «مشکلات زیست محیطی و اجتماعی، مانند آلودگی شهرهای بزرگ» نیز توجه داشته باشند. با این حال، نیاز فزاینده‌ای به ملاحظات محیط زیستی در مداخلات ارگونومی وجود دارد. اصطلاح *ارگونومی سبز*، به جنبه‌‎ای از ارگونومی گفته می‌شود که به ترویج ارتباطات سالم بین انسان و طبیعت در راستای تحقق اهداف ارگونومی می‌پردازد؛ زیرا انسان وابستگی زیادی با محیط طبیعی خود دارد و هر گونه فشار روی طبیعت، پیامدهای منفی قابل توجهی بر سلامت، ایمنی، کارایی و اثربخشی انسان خواهد داشت.


انجمن بین‌المللی ارگونومی (۲۰۰۹) ارگونومی را به عنوان «علمی مربوط به درک تعاملات بین انسان‌ها و سایر عناصر یک سیستم» و «طراحی به منظور بهینه‌سازی رفاه انسان و عملکرد کلی سیستم» تعریف نموده است. در عصری که بسیاری از منابع طبیعی در حال کاهش هستند و محصولات، رفتارها و اقدامات ما پیامدهای عمده‌ای بر پایداری محیط زیست و سیاره ما دارند؛ ضروریست بررسی کنیم چگونه ارگونومی می‌تواند در کاهش اثرات منفی زیست محیطی نقش داشته باشد.


در ارگونومی سبز اهداف ارگونومی (اثربخشی، کارایی، سلامت، ایمنی و قابلیت استفاده) با اهداف طراحی پایدار همسو است. اصطلاح «ارگونومی سبز» برای توصیف مداخلات ارگونومی با تأکید بر حفظ طبیعت تعریف شده و بر ارتباطات دو جانبه سیستم‌های انسانی و محیط زیست متمرکز است.


موضوعات مورد تأکید در ارگونومی سبز شامل موارد زیر است:

  • چگونگی استفاده از علم طراحی و ارزیابی‌های ارگونومی برای حفظ و احیای محیط زیست
  • نحوه استفاده مناسب از خدمات اکوسیستم محیطی در جهت رفاه و اثربخشی سیستم‌ انسانی


به نظر می‌‎رسد در آینده نزدیک ارگونومی سبز در حفظ و نگهداری سیستم‌های محیط زیستی و به طور فعال‌تر، احیای سیستم‌های محیط زیستی نقش به سزایی داشته باشد.

منبع:

Thatcher, Andrew. “Green ergonomics: definition and scope.” Ergonomics 56.3 (2013): 389-398.

Pilczuk, Davana, and Kevin Barefield. “Green ergonomics: combining sustainability and ergonomics.” Work 49.3 (2014): 357-361.


? جستجو و ترجمه: خانم مهندس زهرا کشاورز، دانشگاه علوم پزشکی شیراز


منبع مطلب:
گروه محترم ترادرس ارگونومی https://t.me/TaraDarsErgonomics

محمدعلی برزگری

فارغ التحصیل کارشناس مهندسی بهداشت حرفه ای از دانشگاه شهید بهشتی تهران و دانشجوی ارشد ارگونومی دانشگاه یزد

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا