۱- پاشنه بلند مرکز جرم بدن را به جلو متمایل میکند و لگن و ستون مهرهها از هم راستا بودن خارج می کند.
۲- شاید پاشنه بلند باعث بلندتر به نظر رسیدن پاها شود ولی بالا رفتن پاشنه باعث افزایش فشار روی پنجه پا خواهد شد.
۳- عضله ساق پا متناسب با مقدار بالا رفتن پاشنه منقبض میشود و این امر در طولانی مدت سبب کوتاه و سفت شدن عضله خواهد شد.
۴- پاشنه بلند و پنجه باریک میتواند سبب رشد غیرطبیعی عصبی (نوروما) در بین انگشتهای سوم و چهارم شود که به نوبه خود باعث درد و بیحسی انگشتان خواهد شد.
۵- تاندون آشیل وقتی جلوی پا نسبت به پاشنه پایین میآید، تاندون آشیل کشیده به سمت بالا کشیده میشود. هرچقدر که طول این تاندون کوتاهتر شود، درد شدیدتر خواهد بود.
۶- کفش تنگ میتواند باعث رشد استخوانی در محل اتصال شست شود. این رشد باعث پیچ خوردن دردناک شست به سمت داخل خواهد شد.
۷- پنجه تنگ باعث فشار انگشتان کوچک و تا شدن آنان از مفصل میانی میشود. بعد از مدتی عضلات انگشتهای دوم، سوم و چهارم توان باز شدن را از دست میدهند و حتی در صورت نبودن یک کفش تنگ هم شکل خم شده خود را حفظ میکنند.
۸- وضعیت غیرطبیعی بدن به هنگام راه رفتن با کفش پاشنه بلند، فشار زیادی به قسمت داخلی زانو وارد میکند و به همین این ناحیه از بدن یکی از مراکز شایع Osteoarthritis در خانمها است. تحقیقی نشان داده است که پوشیدن کفش پاشنه بلند، احتمال این ضایعه را تا ۲۶٪ افزایش میدهد.
۹- بندهای سفت کفشهای پاشنه بلند میتوانند موجب ناراحتی پاشنه و در موارد حادتر موجب تغیییر شکل موسوم به هگلاند شوند.
۱۰- پاشنه بلند به تعادل زیان میرساند و احتمال زمین خوردن کسی که این کفش را پوشیده بسیار بیشتر میشود. این مساله خطر شکستگی یا ترک خوردگی قوزک را به همراه دارد.
۱۱- گودی پا پاشنه بلند باعث بازتوزیع نامناسب وزن بدن میشود. پوشیدن طولانی مدت آن میتواند منجر به درد در ناحیه برجستگی کف پا شود .
در کلیپ زیر با عوارض کفش پاشنه بلند آشنا می شویم: